Materialen toepassen op je onderdelen

Lees hier hoe je materiaal toewijst aan je onderdelen in je 3D tekening.

Cutr Admin avatar
Geschreven door Cutr Admin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het toepassen van materialen op je onderdelen is een belangrijke stap om je ontwerpen tot leven te brengen. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je dit doet.

Stap-voor-Stap Process:

1. Materialen Tabblad: Ga naar het tabblad Materialen aan de linkerkant van je scherm.

2. Bekijk je Onderdelen: Als je een 3D-bestand hebt geüpload, zie je vervolgens al je onderdelen met hun diktes.

3. Selecteer Onderdelen voor Materiaaltoewijzing: Je kunt onderdelen selecteren door te filteren op dikte, bestand of materiaal en vervolgens de onderdelen aan te klikken of rechtstreeks in de 3D-viewer.

4. Materiaal Toewijzen: Klik op 'Wijs materiaal toe' aan de rechter bovenkant.

5. Kies Materiaalsoort:

• Voor decoratieve opties zoals HPL, melamine of fineer met een kernmateriaal, begin met het selecteren van een 'Decoratief' materiaal (onderaan)

• Na het selecteren van een materiaal, verfijn je keuze verder (bijvoorbeeld specifiek houtsoort, kleur).

6. Zoeken naar Specifieke Materialen: Als je een specifiek materiaal in gedachten hebt van een bekende materiaalleverancier (zoals Blok Plaatmateriaal, Baars&Bloemhoff, etc.), gebruik dan de zoekbalk om het snel te vinden.

7. Suggesties Vragen: Twijfel je over je materiaalkeuze? Klik op 'Vraag suggesties' voor hulp.

8. Kantenband Optie: Nadat je een materiaal hebt geselecteerd, zal het systeem vragen of je kantenband wilt toevoegen, indien van toepassing.

9. Materiaal Opslaan: Zodra je tevreden bent met je selectie, sla het materiaal op.

10. Materiaal Hergebruiken: Om hetzelfde materiaal op andere onderdelen toe te passen, selecteer de onderdelen en gebruik de knop 'Toepassen op onderdelen' op de materiaalkaart.

11. Schuren en Afwerken:

• Voeg indien nodig schuren en afwerken toe door op de knop 'Schuren en afwerken toevoegen' op de materiaalkaart te klikken.

• Kies een afwerkingstype, en let op dat schuren meestal nodig is voor het afwerken.

12. Specificeer Voorkeuren voor Afwerking: Voer eventuele specifieke afwerkingstype of merk dat je verkiest in in het notitieveld.

13. Voltooiing: Zorg ervoor dat alle onderdelen materiaal toegewezen hebben. Je kunt zien of dit het geval is in de rechter bovenkant. Als dit gedaan is, ben je helemaal klaar!

Hulp Nodig? Als je vragen hebt of verdere hulp nodig hebt, neem gerust contact op via chat, e-mail of telefoon. We staan klaar om te helpen!