Ontwerp Diensten

Vraag design- of engineering hulp aan of raadpleeg ons advies voor het optimaliseren van je ontwerp.

Cutr Admin avatar
Geschreven door Cutr Admin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er zijn heel wat stappen nodig om van een idee of een eerste tekening te komen tot onderdelen die CNC gefreesd kunnen worden. Cutr biedt 3 ontwerp diensten aan om je project om te zetten tot een 3D tekening die klaar is voor productie. Je kunt in deze blogpost lezen wat er nodig is om een bestand productieklaar te maken. Hieronder kun je meer lezen over onze ontwerpdiensten en welke ontwerpdienst voor jouw project van toepassing zou zijn.

Ontwerphulp

Beschrijving

Heb je een idee maar weet je niet hoe je dit uit moet tekenen tot een productieklaar 2D of 3D bestand? De ontwerpers van Cutr zijn er om je te helpen.

Wat hebben we van je nodig?

• PDF tekening met afmetingen, of

• Foto's met afmetingen, of

• Tekstuele beschrijving met afmetingen, of

• 2D/3D tekening nog niet klaar om te produceren

Wat leveren wij?

• 3D STEP-bestand klaar voor CNC-productie

• Gratis offerte voor productie

• 2D technische tekening (indien gewenst)

Tijdlijn en proces

Hoe ziet ons ontwerphulp proces er precies uit? Lees de stappen hieronder.

1. Vraag hier onze ontwerphulp aan en verstrek je bestanden en aanvullende informatie

2. Cutr maakt een offerte voor de uren die nodig zijn om een ​​3D-ontwerp te maken dat klaar is voor productie

3. Accepteer de 'ontwerphulp' offerte op het Cutr platform

4. Zie je tekening leverdatum op de bestelling in je Cutr account

5. Controleer je 3D tekening op het platform en teken af voor productie

6. Ontvang een 'productie offerte' op het platform

Kosten

Op basis van je project, zal Cutr een schatting maken van het aantal uren dat onze ontwerpers nodig hebben voor het maken van een 3D-model dat klaar is voor productie.

• Uurtarief: €50

Als er 7 dagen zijn verstreken na publicatie van de 3D-productietekening en er is geen feedback of aftekening door de klant, dan zal de offerte mogelijk moeten worden herzien vanwege de fluctuerende materiaalprijzen.

Engineering hulp

Beschrijving

Heb je een 2D of 3D tekening van je project, maar mis je nog details voor de assemblage of is het niet geoptimaliseerd voor CNC bewerking? Wij kunnen je helpen je project te engineeren zodat het klaar is voor productie!

Wat hebben we van je nodig?

• 2D bestand (dwg/dxf) met afmetingen, of

• 3D bestand (STEP/SketchUp) met afmetingen, of

• Beschrijving van de gewenste manier van assemblage (verbindingen, montagematerialen etc.)

Wat leveren wij u?

• Gratis productie-offerte inclusief ontwerp- en engineering uren

• 3D STEP-bestand klaar voor productie

• 2D technische tekening (indien gewenst)

• Je onderdelen gezaagd of gefreesd

Tijdlijn en proces

Hoe ziet ons engineering hulp proces er precies uit? Lees de stappen hieronder.

1. Vraag een offerte aan op het Cutr platform via deze link en schakel de knop 'ik heb ontwerphulp nodig' in

2. Cutr maakt een productie offerte inclusief de uren die nodig zijn voor het maken van een 3D-bestand van je ontwerp dat klaar is voor productie

3. Accepteer de productie offerte inclusief ontwerp engineering uren

4. Zie je tekening leverdatum op je bestelling in je Cutr account

5. Controleer je 3D tekening op het platform en teken af voor productie

6. Je productieofferte moet mogelijk worden herzien vanwege fluctuaties in materiaalprijzen

7. Zie de leverdatum van je project op je bestelling in je Cutr account

8. Ontvang je gefreesde of gezaagde onderdelen!

Kosten

Op basis van je project, zal Cutr een schatting maken van het aantal design engineering uren dat onze ontwerpers zullen werken aan het productieklaar maken van je tekening en deze toevoegen aan je 'productie offerte'.

• Uurtarief: €50

Optimalisatie advies

Beschrijving

Heb je een 2D of 3D tekening klaar voor productie, maar wil je advies over hoe je je ontwerp kunt optimaliseren? Cutr biedt ook optimalisatie-advies.

Wat hebben wij van u nodig?

• Gedetailleerd 2D (dxf, dwg) bestand, of

• Gedetailleerd 3D (STEP, SketchUp) bestand, of

Wat leveren wij?

• Advies over prijsoptimalisatie

• Advies over materiaal/nesting optimalisatie

• Advies over ontwerpoptimalisatie

Tijdlijn en proces

Hoe ziet ons optimalisatie advies proces er precies uit? Lees de stappen hieronder.

1. Upload je bestand op het platform en vraag een offerte aan. Je kunt al een optimalisatieadvies aanvragen in het tekstvak 'Notes'!

2. Cutr neemt contact met je op of als je geen advies hebt aangevraagd in 'Notes' kun je via deze link een timeslot reserveren in de agenda van een van onze designers.

3. Zodra de afspraak is bevestigd, ontvang je binnen 30 minuten een offerte op het platform voor ontwerpadviesuren.

4. Accepteer deze offerte op het platform 24 uur voor de afspraak. De factuur dient binnen 30 dagen betaald te worden.

Kosten

• Eerste 0,5 uur gratis met een van onze ontwerpers

• Na 0,5 uur: €50/uur