Bestanden voorbereiden voor houtproductie
Richtlijnen voor het uploaden van bestanden

Voor 2D & 3D CAD software, SketchUp en Zaaglijsten.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Cutr accepteer 2D & 3D CAD tekeningen als:

• STEP (Standard for the Exchange of Product Data) .step .stp

• DWG (Drawing) .dwg

• DXF (AutoCAD Drawing Interchange File) .dxf

• SKP (SketchUp) .skp

Richtlijnen voor het uploaden van STEP bestanden

• De maateenheid is in millimeters

• Het moet een overzichtelijke structuur-boom hebben

• Gebruik kleuren om je bestand leesbaar / herkenbaar te maken

• Een STEP-bestand kan zowel losse als samengestelde onderdelen bevatten (die later geassembleerd moeten worden). De aantallen van de samengestelde onderdelen zijn leidend voor productie.

• Cutr herkent alleen balken, platen, panelen en gebogen vormen die zijn opgebouwd als een ‘volume’ (dus: geen oppervlakken).

• Cutr maakt geen montage-elementen zoals scharnieren, ladesystemen, pluggen, lamellen, verstelbare poten of LED-strips.

• Onderdelen met gaten aan meer dan 5 zijden zijn mogelijk, maar dit duurt langer om te frezen. Daardoor worden de productiekosten hoger.

• Cutr produceert geen stand-alone onderdelen kleiner dan 50x100 mm. Het maken van kleine onderdelen als onderdeel van een grotere samenstelling is uiteraard wel mogelijk.

Richtlijnen voor het uploaden van DWG of DXF van CAD of SketchUp

• Het bestand moet op schaal worden getekend (1:1).

• Het moet een overzichtelijke structuur-boom hebben

• Gebruik kleuren om je bestand leesbaar / herkenbaar te maken

• Tekeningen mogen geen dubbele lijnen hebben - controleer je bestand en verwijder alle dubbele lijnen

• Alle elementen in de tekening moeten dezelfde Z-waarde hebben (als dit van toepassing is)

• Lijnen mogen zichzelf of elkaar niet raken of doorsnijden.

• Informatie zoals tekst, maatlijnen en kaders, enzovoort moeten worden verwijderd

• Aanvullende informatie, zoals productietekeningen (.pdf) of weergaven (.png .jpeg .tiff) moeten worden ingestuurd als onderdeel van de offerteaanvraag in het veld ‘Aanvullende informatie’ op het Opties tabblad.

Zaaglijsten

Je kunt nu je zaaglijst rechtstreeks in Cutr maken. Lees hier meer over in ons Helpcentrum:

Of probeer het zelf op cutr.ai/home