Een bestand exporteren

Wat is er belangrijk als je een bestand wil exporteren vanuit je ontwerp-software

Cutr Admin avatar
Geschreven door Cutr Admin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij het exporteren van een bestand naar een ander type is het belangrijk om jezelf de volgende vraag te stellen: “Welke informatie wil ik exporteren?” In de meeste ontwerpprogramma's kun je onderdelen verbergen, maar dat betekent niet dat die onderdelen niet worden geëxporteerd. Het beste advies is om een ​​bestand te exporteren en het opnieuw te openen in het programma waar je het bestand uiteindelijk wil hebben.

Wat voor soort bestanden kan je uploaden naar Cutr?

STEP-bestanden

Een .STEP bestand is een 3D tekening of model dat is geformatteerd in STEP protocol (Standard for the Exchange of Product Data). Dit is een ISO standaard voor uitwisseling. Het bevat driedimensionale modelgegevens die zijn opgeslagen in een tekstindeling. Dit wordt herkend door meerdere CAD-programma's (Computer Assisted Design).

Sketchup-bestanden

Een .SKP-bestand is een 3D tekening of model gemaakt in SketchUp. Dit is een gebruiksvriendelijk 3D-ontwerpprogramma. Het is samengesteld uit wireframes, tinten, rand effecten en texturen. SKP-bestanden kunnen ook onderdelen bevatten die in andere SketchUp-documenten kunnen worden gevoegd.

DWG

Een .DWG-bestand is een 2D- of 3D-tekening die is gemaakt met Autodesk AutoCAD, een professioneel CAD programma. Het bevat vectorgegevens van afbeeldingen en metagegevens die AutoCAD en andere CAD-toepassingen nodig hebben om een ​​tekening te kunnen laden. DWG-bestanden zijn gerelateerd aan .DXF-bestanden. Dit zijn ASCII-versies van DWG-bestanden.

DXF

Een .DXF-bestand is een gegevensbestand dat is opgeslagen in een indeling die is ontwikkeld door Autodesk. Het wordt gebruikt voor CAD-vectorgegevens van afbeeldingen (computer-aided design), zoals AutoCAD-documenten. DXF-bestanden lijken op .DWG-bestanden, maar zijn meer compatibel met andere programma's omdat ze op ASCII (tekst) gebaseerd zijn.

We werken hard om de volgende bestandsindelingen binnenkort te accepteren op het Cutr platform:

• STL

• IGES

• Solidworks

• Rhinoceros

• Inventor