Het opslaan van je bestand

Nog één stap te gaan voor je je bestand bij Cutr kan uploaden.

Cutr Admin avatar
Geschreven door Cutr Admin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat moet je allemaal in je bestandsnaam zetten?

• Je bedrijfsnaam: dan weten jij en je team altijd dat het bestand van jullie is en door jullie gemaakt is.

• De naam van je klant: dan kunnen jullie het bestand altijd aan deze klant koppelen en opslaan bij de andere bestanden van deze klant.

• De naam van het (eind)product: dan begrijpt iedereen (je team, de klant en de maker) wat er precies gemaakt moet worden.

• De versie: dan weet iedereen wat het meest recente ontwerp is. Sla het nooit op met woorden als ‘definitief’. Als je het dan namelijk toch nog wil aanpassen, kan er verwarring ontstaan. Begin altijd met 2 cijfers. De meeste bestanden hebben uiteindelijk veel versies.

Bijvoorbeeld: BesteOntwerpKantoor_JacksKoffieHuis_Boekenkastje_Versie03

Aanvullende tips bij het opslaan van bestanden:

• Verplaats oudere versies naar een aparte archiefmap en bewaar ze. Dan kan je er altijd nog op terugvallen in het geval dat je laatste versie niet werkt of verkeerd opgeslagen is.

• Controleer regelmatig of er geen andere bestanden met dezelfde naam ergens anders op je computer staan.

Je bestand een andere naam geven

Bestanden die zijn geproduceerd in specifieke software zoals SpaceClaim of SolidWorks, kunnen alleen hernoemd worden in dezelfde software waar ze oorspronkelijk gemaakt zijn.

Dit soort bestanden kunnen beschadigen en onbruikbaar worden als je dat niet doet. Dit soort bestanden maken namelijk gebruik van andere referentiebestanden om correct te kunnen openen. De namen van alle bestanden binnen hetzelfde project moeten door de software naar elkaar te herleiden zijn. Dit werkt dus anders dan gewone Windows/Mac bestanden.